Lisbeth Nebelong
   


ffForsiden
vvForedrag
vvNovellekredsen
vvTrilogien
Sidste nyt
Når engle
spiller Mozart

Færøblues
xxMøde i mol
vvTuren går til
Artikler
Pressefotos 

Turen går til Færøerne

Ny udgave udkommet i april 2022

Den nye Turen går til Færøerne er seriens tiende - og denne forfatters femte. Og der er en verden til forskel i forhold til 2010-udgaven nederst.

Siden er der sket en forrygende udvikling af rejsemålet. Fra stort set ukendt til et af de mest "autentiske" i verden. Solformørkelsen og National Geographic Travelers læserkåring til verdens bedste destination i 2015 fik åbnet omverdens øjne for Færøerne. Og i dag er landet for alvor blevet "hot". Tórshavn bugner af unikke restauranter og caféer med gastronomi i særklasse. Også uden for hovedstaden skyder der nu fortrinlige spisesteder op.
Udviklingen har dog også betydet, at visse øer og bygder i højsæsonen lider under interessen. Bl.a. har den vestligste ø, Mykines med sit sårbare "lundeland" flere gange måttet lukke for al adgang, ligesom der nu fast opkræves gebyr af alle, der vil uden for bygden. Også andre steder tages der nu penge fra turister, der ønsker at vandre ad særlige stier.
Men Færøerne har meget andet at byde på end de fem-seks steder, hovedparten af turisterne strømmer til, og den nye rejsebog anviser adskillige alternativer.

Musikalsk er den færøske sommer nærmest én ubrudt række af festivaler, grotte-, kirke- og "hjemme"koncerter i alle genrer fra klassisk, til jazz, folk, blues, country, pop og rock. Også uden for højsæsonen er der spændende koncerter og andre kulturelle arrangementer, ligesom der kommer flere og flere halv- og helmaratoner til. Det samme gælder special-attraktioner som fx den flot anlagte strikkefestival i Fuglafjørður i april. Også december er en Færø-rejse værd: Med juleskibe, julemarkeder og julekoncerter - for ikke at nævne Eysturoys helt særlige julebygd Æðuvík og Vágurs unikke nytårsfejring.
Og mens småbygder som Saksun, Tjørnuvík, Gjógv og Mikladalur i højsommeren trækker titusinder af besøgende til, har fx Suðuroy endnu kun få turister - og her vil man meget gerne have flere. Den sydligste ø, to timers færgetur fra Tórshavn, har da også masser at byde på for natur- og kulturinteresserede i alle aldre: Rappelling, ture langs den vilde vestkyst i hurtiggående båd, besøg i landets eneste brunkulsmine, geologi-ture til særegne landskaber med søjlebasalt, Færøernes nye og største koncert- og kulturhus SALT i Drelnes' gamle saltsilo - og gode og hyggelige spisesteder.

Turen går til Færøerne
dækker foruden den støt voksende minimetropol, Tórshavn, Streymoy, Nólsoy, Eysturoy. Norðoyggjar, Vágar, Mykines, Sandoy og øerne omkring samt Suðuroy.
En række artikler går bag om Færøernes natur og historie, herunder forholdet til Danmark, økonomi, erhverv, befolkning og kultur, kunst, film, litteratur, arkitektur, design og gastronomi.
Bogen er med nye fotos og opdaterede kort.

Tag på En weekend i Tórshavn

Læs interview om at rejse på Færøerne

Og bestil rejseforedrag her

Glimpses of the Faroe Islands

 

 

 

 

 

færøerne2022

Færøerne

tgtF2016

Færøerne

 

.